Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Λίστες αναφοράς : Τα χρήματα μου χρειάζονται για να ...

Ζήση Ανθή :Εκπαιδευτικό υλικό ,με ιδέες και δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο .

Πίνακες αναφοράς για τα χρήματα και τη χρήση τους 


Αφού διαβάσαμε το υπέροχο παραμύθι με την τσεπούλα και τον κουμπαράκο την ημέρα της αποταμίευσης , συζητήσαμε με τα νήπια τι μπορούμε να κάνουμε με τα χρήματα , ποιες οικονομικότερες λύσεις μπορούμε να βρούμε και τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτά .
Τα χρήματα καλύπτουν πολλές ανάγκες , αλλά και επιθυμίες μας . Με τα χρήματα μπορούμε να αγοράσουμε ή να νοικιάσουμε ένα σπίτι , να το συντηρούμε πληρώνοντας του λογαριασμούς του , να πληρώνουμε τις υπηρεσίες σε ελαιοχρωματιστές , υδραυλικούς , ηλεκτρολόγους κλπ , να το εξοπλίζουμε με διάφορα αντικείμενα και έπιπλα  . 
Τα χρήματα μας είναι απαραίτητα για να αγοράζουμε τρόφιμα , ρούχα , παπούτσια , σχολικά , βιβλία , παιχνίδια , φάρμακα . 
Χωρίς αυτά δε θα είχαμε αυτοκίνητο , δε θα μπορούσαμε να το συντηρήσουμε , να πληρώσουμε την ασφάλεια του , να το επισκευάσουμε , να βάλουμε βενζίνη , να κάνουμε ταξίδια ή να πάμε διακοπές , να πληρώσουμε τα διόδια ...
Μας χρειάζονται για να μπορούμε να πληρώνουμε το γιατρό , το δικηγόρο ., την ασφάλεια ζωής ,το ταξί .
Έχοντας χρήματα μπορούμε να ασχοληθούμε με τα χόμπυ μας  ή με αυτά που μας διασκεδάζουν , να πάμε στο γυμναστήριο , το θέατρο , στον κινηματογράφο , στον παιδότοπο , στην καφετέρια , στο εστιατόριο , στο πάρτυ γενεθλίων . 
Μπορώ ακόμη να βοηθήσω όσους έχουν ανάγκη . 
Με τα χρήματα γίνονται δημόσια έργα , δρόμοι , φράγματα ,  σχολεία κ. ά 









Υπάρχουν πολλά ακόμη που μπορούμε να κάνουμε με τα χρήματα . Πώς όμως θα τα διαχειριστούμε σωστά ; Μπορούμε να κόψουμε τις λίστες αναφοράς και να ζητήσουμε από τα νήπια να αφαιρέσουν  κάποια που δε θεωρούν τόσο σημαντικά . Σταδιακά μπορούμε να αφαιρέσουμε κι άλλες καρτούλες ... το αποτέλεσμα θα το δείτε και μόνοι σας ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου