Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ημερολόγιο παγκόσμιων ημερών και γιορτών για το μήνα Ιανουάριο

Ζήση Ανθή :Ημερολόγιο  για το νηπιαγωγείο .

Οι παγκόσμιες ημέρες του Γενάρη και όχι μόνο σε ένα ημερολόγιο 


Τις πρώτες μέρες του Γενάρη , τα νήπια έχουν να μας πουν τόσα πολλά από τις διακοπές των Χριστουγέννων , που αυτά και μόνο μπορεί να αποτελέσουν το έναυσμα για την ενασχόλησή μας με ένα θέμα . Ένα πιθανό θέμα που μπορεί να αναδυθεί από τα νήπια , είναι και "τα παιχνίδια μου" .
Τον Ιανουάριο μπορούμε να μιλήσουμε επίσης για τις αλκυονίδες μέρες , τις ηλιόλουστες μέρες που γεννά τα αυγά της η αλκυόνα . 
Μπορούμε να ασχοληθούμε με τις παγκόσμιες ημέρες (28 Ιανουαρίου : Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος , 29 Ιανουαρίου : Ευρωπαϊκή ημέρα προστασίας των προσωπικών δεδομένων )  ή να κάνουμε αφιέρωμα σε κάποιον ποιητή (Κωστής Παλαμάς ) , ζωγράφο ( Cezanne ) , μουσικό ( Mozart , Shubert ) ...
Ακόμη ,στις 25 Ιανουαρίου ημέρα που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι ολυμπιακοί χειμερινοί αγώνες , μπορούμε να ασχοληθούμε με τα χειμερινά αθλήματα και τους ολυμπιακούς αγώνες . 
Τέλος , δεν παραλείπουμε να ασχοληθούμε και με κάποιες σημαντικές γιορτές , όπως των Τριών Ιεραρχών . (Αυτό  μπορεί να το προγραμματίσει η κάθε νηπιαγωγός ανάλογα με τις γνώσεις της , τον τόπο που εργάζεται (π.χ. πολιούχος του χωριού ή της πόλης )  κλπ )


Πηγή πληροφοριών  :

2 σχόλια: