Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μαθαίνω τα επαγγέλματα στο νηπιαγωγείο - Λίστα αναφοράς

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό : Παίζω και μαθαίνω τα επαγγέλματα - Πίνακας αναφοράς  για το νηπιαγωγείο . (για παιδικούς σταθμούς , νηπιαγωγεία , ευέλικτη ζώνη στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού , για παιδιά που δεν είναι μητρική η ελληνική γλώσσα ...)

Λίστα αναφοράς με τα επαγγέλματα 


Τα νήπια μπορούν να μάθουν τα επαγγέλματα μέσα από τους πίνακες αναφοράς , οι οποίοι μπορούν να κοπούν και να γίνουν καρτούλες . Μαθαίνουν επαγγέλματα στα οποία συνήθως εργάζονται γυναίκες (νηπιαγωγός , γραμματέας , νοσοκόμα....), αλλά και ανδρικά επαγγέλματα (οικοδόμος , μαραγκός , ελαιοχρωματιστής - μπογιατζής...). Μαθαίνουν και βλέπουν εικόνες από γνωστά τους επαγγέλματα (γιατρός , δασκάλα ...) , αλλά και από πιο σπάνια (αγγειοπλάστης , καπνοδοχοκαθαριστής ) .







Οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούνται ως εποπτικό υλικό σε κάποιο σχέδιο εργασίας με σχετικό θέμα και συμβάλουν στο λεξιλογικό πλούτο των νηπίων . 
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ομαδοποιήσεις (επαγγέλματα που σχετίζονται μεταξύ τους ) , αναζήτηση λέξεων με το ίδιο αρχικό γραμματάκι , μέγεθος λέξεων κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου