Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τα ζώα ως μεταφορικά μέσα - Πίνακες αναφοράς για το νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή :Λίστες αναφοράς με τα ζώα , που  χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για τη μεταφορά φορτίων και τις μετακινήσεις του ( για το νηπιαγωγείο ) .

Λίστες αναφοράς : Τα ζώα στην υπηρεσία του ανθρώπου Ι


Ο άνθρωπος για να μπορέσει να μετακινηθεί και να κουβαλήσει βαριά φορτία εξημέρωσε κάποια ζώα , όπως το άλογο και το γαϊδουράκι . Λέτε να του ήταν χρήσιμα μόνο αυτά ; 


Το άλογο το χρησιμοποίησε τόσο για τις προσωπικές του μετακινήσεις (μεταφορά γραμμάτων στον πόλεμο ...) , όσο και για ιππασία .Επίσης , λόγω της ταχύτητάς του και της μυικής του δύναμης μπορεί να σύρει και άμαξα και έτσι πολλοί άνθρωποι , άλλοτε και τώρα , κάνουν βόλτα με αυτές .


Το γαϊδουράκι , το υπομονετικό αυτό τετράποδο , αποτελεί είδος προς εξαφάνιση . Μόνο σε λιγοστά ορεινά χωριά μπορεί πλέον να δει κάποιος τον  υπομονετικό αυτό κουβαλητή , με το αφεντικό του πάνω στο σαμάρι του ή με άλλο βαρύτερο φορτίο .


Επίσης , ένα ζώο που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος τόσο για βόλτες , όσο και για τις μετακινήσεις του στην έρημο είναι και η καμήλα , η οποία αντέχει στις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στην έρημο . Με τις καμήλες μπόρεσαν και μετακινήθηκαν και οι τρεις μάγοι .
Για να κάνουν βόλτα οι άνθρωποι σε ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν και τον ελέφαντα .
Στην Ινδία τα βόδια χρησιμοποιούνται είτε για τη μεταφορά φορτίων είτε για τη μεταφορά ανθρώπων .



Στις πολικές περιοχές , οι άνθρωποι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους και για τη μεταφορά ξυλείας τους ταράνδους . Κι ας μην ξεχνάμε το παραμυθένιο ταξίδι του Άι - Βασίλη με το Ρούντολφ και την παρέα του !!!


Ακόμη , για τις προσωπικές τους μετακινήσεις , οι κάτοικοι των πολικών περιοχών , χρησιμοποιούν τα χάσκι , που είναι πού δυνατά σκυλιά και μπορούν να σύρουν ένα έλκηθρο .
Πίνακες ζωγραφικής με θέμα τα ζώα ως μεταφορικά μέσα .


Τα ζώα είναι χρήσιμα για τον άνθρωπο και τους αξίζει να τα φροντίζουμε και να τα  αγαπάμε ! 


Το θέμα αυτό μπορεί να προκύψει είτε όταν μιλάμε για την παγκόσμια ημέρα προστασίας των ζώων , στις 4 Οκτωβρίου , είτε την εποχή των Χριστουγέννων . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου