Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τα ερπετά στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή :Λίστες αναφοράς για τα ερπετά και τα φίδια  για το νηπιαγωγείο .

Λίστες αναφοράς στο νηπιαγωγείο με ερπετά και φίδια 


Τα νήπια και ιδιαίτερα τα αγόρια ζητούν πολλές φορές στο νηπιαγωγείο να μάθουν για τα ερπετά . Αυτό που τους φαίνεται παράξενο είναι όταν βλέπουν τα σαλιγκάρια να περπατούν μέσα στη βροχούλα ή όταν ζωγραφίζουν με μια ασημένια γραμμούλα πάνω στο τσιμέντο ή στα πλακάκια ή όταν ακόμη βλέπουν τους γυμνοσάλιαγκες να περπατούν το βραδάκι .



Ακόμη , τους κάνει εντύπωση , όταν ακούνε από τους παππούδες τους ότι τα φίδια αλλάζουν το δέρμα τους ! Αναρωτιούνται , πως γίνεται αυτό και ζητούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες . 


Ένα ακόμη ερπετό , που μοιάζει μαγικό στα μάτια των μικρών παιδιών είναι ο χαμαιλέοντας . Τους φαίνεται αξιοπερίεργο το γεγονός ότι αλλάζει χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται !



Ακόμη κάτι που έκανε φοβερή εντύπωση στα νηπιάκια μου ήταν ο τρόπος αναπαραγωγής τους , ο τρόπος που έβγαιναν μέσα από τα αυγά τους . 


Η έντονη επιθυμία των παιδιών γι' αυτά τα ζώα μας οδήγησε στο να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο θέμα στο νηπιαγωγείο και δημιούργησα τις παρακάτω λίστες αναφοράς .



Επίσης , μου ζήτησαν να ετοιμάσω μια λίστα αναφοράς για τα ερπετά με πιο  χαρούμενες εικόνες !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου