Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Λίστες αναφοράς για τα ζώα των πόλων

Ζήση Ανθή :Εποπτικό  υλικό  για το νηπιαγωγείο - λίστες αναφοράς με τα πολικά ζώα .

Ο πιγκουίνος και τα άλλα πολικά ζώα , μέσα σε λίστες αναφοράς για το νηπιαγωγείο


Τα νήπια , πριν φοιτήσουν στο νηπιαγωγείο γνωρίζουν ήδη ότι στους πόλους της γης υπάρχουν κάποια ζώα , που είναι λευκά σαν το χιόνι . 


Γνωρίζουν ότι υπάρχει μια τεράστια κατάλευκη πολική αρκούδα . Δε γνωρίζουν , βέβαια ότι τρελαίνεται για τις φώκιες και βουτάει μέσα στα παγωμένα νερά , για να βρει το φαγητό του .


Δε γνωρίζουν , όμως ότι υπάρχουν αρκτικά λαγουδάκια , πολικές αλεπούδες ( Δε σας κρύβω ότι αυτό το ζωάκι , αν και έχει πανέμορφη γούνα , δεν το θαυμάζουν , εξαιτίας των συνηθειών του , να τρώει τα υπολείμματα και τα κόπρανα της πολικής αρκούδας !) κ.α




Γνωρίζουν πολύ καλά τον κύριο με το κουστούμι , όπως είπαν , τον πιγκουίνο φυσικά . Τον έχουν δει σε παιδικές ταινίες , όπως το happy feet . Τους εκπλήσσει ιδιαίτερα η κόμμωση του πιγκουίνου Μακαρόνι! Τους φαίνεται παράξενο που γεννάει αυγά και το αρσενικό πιγκουινάκι το τοποθετεί πάνω στα ποδαράκια του , μέχρι να εκκολαφτεί !




Γνωρίζουν ακόμη και για τους ταράνδους από την αγαπημένο τους άγιο , τον Άι - Βασίλη . Δεν γνωρίζουν , όμως τα ξαδερφάκια τους , το καριμπού , την άλκη ,το ελάφι , το ζαρκάδι .



Το ζωάκι , όμως που τους φάνηκε το πιο εκπληκτικό από όλα , είναι ο πουφφίνος , ο παπαγάλος της θάλασσας . Τα ψαράκια περνούν μέσα στο ράμφος του και μοιάζει με σουβλάκι !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου