Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Καρτέλες αρίθμησης με λαχανικά στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό : καρτέλες αρίθμησης  με λαχανικά για το νηπιαγωγείο .

Καρτέλες αρίθμησης με λαχανικά - εποπτικό υλικό για το νηπιαγωγείο 




Όταν εφαρμόζουμε κάποιο πρόγραμμα αγωγής υγείας  , σε σχέση με την υγιεινή διατροφή στο νηπιαγωγείο , πολλές φορές προσπαθούμε να βρούμε ή να φτιάξουμε , μόνοι μας ή μαζί με τα παιδιά , εποπτικό υλικό . 


Παρακάτω θα δείτε κάποιες καρτέλες με αριθμούς για τα λαχανικά  . Έχω γράψει και τη λεξούλα  που αντιστοιχεί στον κάθε αριθμό . Τις εύκολες λεξούλες μπορούν να τις διαβάζουν τα νήπια από την αρχή της  σχολικής χρονιάς . 






Είναι πολύ σημαντικό να μάθουν τα νήπια να εκφράζονται σωστά , να γνωρίζουν τη σωστή χρήση των αριθμητικών , πρόβλημα που συνήθως αντιμετωπίζουν τα δίγλωσσα νήπια ή παιδιά από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (όπως , Ρομά ) .















Τι σημαίνει το μηδέν για τα νήπια ; 


Τα νήπια μπορούν να κόψουν από διαφημιστικά φυλλάδια και να φτιάξουν για τον κάθε αριθμό μια καρτέλα .Είναι πολύ ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας , έχει όμως ένα μειονέκτημα . Η καρτέλα που θα δημιουργηθεί εξαρτάται από το μέγεθος των αντικειμένων που θα βρει στο διαφημιστικό . Το μέγεθός της μπορεί να είναι τεράστιο , με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να την τοποθετήσουμε σε κάποιο σημείο της τάξης .

Επίσης , τα νήπια μπορούν να ζωγραφίσουν δικές τους εικόνες (όχι χρωμοσελίδες ) , τόσα λαχανικά όσα λέει ο αριθμός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου