Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ζώα ασπρόμαυρα - Λίστες αναφοράς για το νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Λίστες αναφοράς - εποπτικό υλικό  για το νηπιαγωγείο .

Λίστες αναφοράς με ζώα ασπρόμαυρα





Ποτέ δεν περίμενα ότι η παρατηρητικότητα των νηπίων θα οδηγούσε στο να ασχοληθούμε με ένα θέμα , όπως τα ασπρόμαυρα ζώα . Και το ενδιαφέρον τους ξεκίνησε απλά όταν τους είπα στις 9 Νοεμβρίου ότι πριν πολλά χρόνια ( 1927 ) βρέθηκε στην Κίνα το πρώτο γιγάντιο Πάντα . 
Τα παιδιά παρατήρησαν ότι είχε δύο χρώματα : άσπρο και μαύρο και πολλά είπαν ότι ξέρουν πως και η ζέβρα είναι ασπρόμαυρη . Άλλα μίλησαν για μικρά ζωάκια , που είχαν δει από κοντά : σκυλιά Δαλματίας , ασπρόμαυρες  γάτες , σκυλιά, αγελάδες ... 




Το ενδιαφέρον τους ήταν μεγάλο ! Εξάλλου η αγάπη των παιδιών για τα ζώα είναι γνωστή ! Κι έτσι αποφασίσαμε να βρούμε κι άλλα ζώα , που έχουν ντυθεί στα ασπρόμαυρα .






Κάναμε κι ένα φύλλο εργασίας στο νηπιαγωγείο με τα ασπρόμαυρα ζώα.




Η νηπιαγωγός έχει πολλές ευκαιρίες να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα . Γνωρίζοντας τα πολικά ζώα στο νηπιαγωγείο  μπορούν να παρατηρήσουν τα νήπια ότι πολλά από αυτά είναι ασπρόμαυρα , όπως ο πιγκουίνος , ο πουφφίνος , η χιονόλευκη κουκουβάγια ... Επίσης , μπορεί να ασχοληθεί με το θέμα , όταν αναφέρεται στα αποδημητικά πουλιά , καθώς το χελιδόνι κι ο πελαργός είναι πουλιά ασπρόμαυρα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου