Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Καρτέλες αρίθμησης με πασχαλίτσες στο νηπιαγωγείο

Ζήση Ανθή : Εποπτικό υλικό  για την αρίθμηση  στο νηπιαγωγείο .

Καρτέλες αρίθμησης με πασχαλίτσες στο νηπιαγωγείο 



Δημιούργησα και χρησιμοποίησα το παρακάτω εποπτικό υλικό για την αρίθμηση στο νηπιαγωγείο , για να διαπιστώσω αν έχουν καταλάβει την ποσότητα του κάθε αριθμού και για  να τους δώσω τη δυνατότητα να εξασκηθούν , να εμπλουτιστούν οι εμπειρίες τους μέσα από παραπλήσιες δραστηριότητες . 


Στόχος μου ήταν να διαμορφώσω ένα πλούσιο μαθησιακό περιβάλλον , που θα επέτρεπε ακόμη και στα προνήπια ή στα μεγάλα νήπια που αντιμετώπιζαν δυσκολίες ως προς την έννοια του αριθμού , να παίξουν και να μάθουν . Εξάλλου το παιχνίδι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο μάθησης για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας .

Το εποπτικό υλικό αυτό , αφού το παίξαμε στην παρεούλα , τα παιδιά το ζητούσαν και το χρησιμοποιούσαν και στις ελεύθερες δραστηριότητες , με τη δική τους ομαδούλα ! Τα έντονα χρώματα κι ένα πολύ αγαπημένο ζουζουνάκι των παιδιών , η πασχαλίτσα , ενεργοποίησαν το ενδιαφέρον τους για να χρησιμοποιήσουν τις καρτελίτσες και στο δικό ους αυθόρμητο παιχνίδι .


Μου αρέσει να μετρώ , 
πασχαλίτσες ένα δυο!
Μου αρέσει να μετρώ , 
ζουζουνάκια στο λεπτό !










Το εποπτικό υλικό το ανέβασα σε αυτή τη μορφή , έτσι ώστε , αν το αποθηκεύσετε και το εκτυπώσετε σε μια σελίδα Α4 , θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην τάξη . 


Το υλικό αυτό το είχα ανεβάσει και σε ένα άλλο ιστότοπό μου , τα nipiagogakia, τον οποίο πλέον έχω καταργήσει , γιατί κάποια συνάδελφος ή μη οικειοποιήθηκε πλήρως το υλικό και το έχει αναρτήσει σε δικό της ιστότοπο ακριβώς όπως το φτιάξει! Λυπάμαι ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου